всички сме виждали късметчетата, които съпровождат кафето в заведенията. Искаме сега заедно да създадем нов набор от вдъхновяващи послания, този път от света на науката. Потърсете цитати от учени – ще изненадате и себе си, и света колко пъстър, оригинален и запомнящ се е езикът на учените и колко важни са техните послания. Или споделете кратки, изненадващи факти за тях. Само внимавайте и проверявайте източниците си – нали в науката всеки факт трябва да е верен.

Ето някои от нашите любими примери за начало:„Науката е поезията на действителността.“ – Ричард Докинс, световноизвестен британски еволюционен биолог.Чарлз Дарвин не само е изучавал екзотични животни от целия свят, но и ги е ял. Като студент в Кеймбридж е създал Клуб Гурме, още известен и като Клуба на чревоугодника. По време на околосветското си пътешествие на кораба „Бийгъл“ е опитвал броненосец, щраус и пума.

Стъпка 1: Открий цитат или интересен факт и ни го изпрати на адрес:booking@britishcouncil.bgВ Тема/Subject напиши: Казана думаВ съобщението напиши:

  • Твоето име и възраст
  • От кое населено място

Стъпка 2: Ние ще качваме в сайта всички проверени и верни цитати, а през м. февруари 2021 г. ще изтеглим с томбола имената на трима печеливши.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this