Каним за участие всички ученици с креативно мислене, интерес към науката и грижа за околната среда да участват в национален конкурс за визуална творба, посветена на климатичните промени. Конкурсът е част от проект SEARCH (Наука + Околна среда + Изкуство = Устойчивост за Европейската нощ на учените)

В конкурса могат да участват ученици на възраст 15 до 18 години, които живеят в България.

Творбата следва да отразява предизвикателства, съществуващи в средата около вас (училище, село, град, семейство, друго) или възможности за положителни решения. Можете да представите необичайни проявления на климатичните промени върху околната среда – напр. затопляне на атмосферата, изменение на климата, замърсяване на планетата, застрашени биологични видове, обезлесяване.

Предложението се представя под формата на кратък видео клип до 2 минути или снимка до 5 МВ с описание към нея.

Жури от учени ще излъчи победителите и подгласниците във всяка от двете категории. Ще има и вот на аудиторията. Победителите ще бъдат наградени по време на откриването на Европейската нощ на учените, което ще се състои на 29 септември 2023 година. Мястото ще бъде съобщено допълнително.

Интересува ли те това ?

Запиши и качи твоя творчески проект в Инстаграм, и изпрати линк към него на адрес: association.cra@gmail.com, като цитираш в полето subject/тема – За Конкурса „SEARCH Instagram Looking Glass 2023“.

В мейла напиши

  • твоето име и фамилия
  • заглавие на проекта, кратко описание
  • контакти: мейл адрес, телефон, пощенски адрес
  • твоята възраст и в кое училище учиш

Срок за изпращане на проектите: 18 септември 2023 г.

Очакваме с нетърпение твоите предложения!

Сърдечно, екип на проект SEARCH

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this