В Медицински университет – Пловдив, които ще се превърне в като учебна база и творческо ателие, подготвяме се за най-големия научен фестивал в България – Европейската нощ на учените 2023 SEARCH. Студенти, учени и любители на изкуството ще се съберат за да покажат как отпадъци могат да станат изкуство и иновация.

Предварителната програма на Медицинския университет – Пловдив представя Green Fashion конкурс – идея, която съчетава усилията на десетки участници, за да превърнат найлонови пликове, торби, хартия и други отпадъчни материали в креативни модни страсти.

В деня на Нощта на учените, Пловдив ще бъде домакин на Green Fashion ревю, където най-впечатляващите творения ще бъдат представени пред публиката. Нашата цел е да вдъхновим гражданите да мислят извън обичайните рамки и да се впуснат в увлекателното пътешествие на рециклирането и творчеството.

Но Европейската нощ на учените 2023 SEARCH не предлага само модни изяви. Програмата е изцяло насочена към темата за адаптацията на човечеството към промените в климата. Посетителите ще имат възможност да участват в беседи, където ще се обсъждат въпроси свързани с важността на зелената среда за нашето здраве и живот.

Събитието се осъществява със съдействието на наши медийни партньори:

Заповядайте на 29 септември 2023 г. и се присъединете към нас в усилията ни да направим Пловдив по-зелен и по-здрав град!

#SEARCH2023 #Plovdiv
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this