За нощта


Инициативата „Европейска нощ на учените“ 2020 - FRESHER е иновативен проект, финансиран от Европейската комисия по програма „Мария Склодовска-Кюри“ на програма "Хоризонт 2020“, който се провежда за пета поредна година в над 300 града в Европа и по света.


Тази година в БГ инициативата участват 20 основни и 35 асоциирани партньори от цялата страна със специална програма в повече от 25 населени места, която ще продължи няколко месеца. Програмата обхваща вълнуващи дейности в училища, конкурси, срещи с учени в изследователски институти и университети, както и събития на публични градски места. FRESHER е абревиатура от английски език и означава Find Research Everywhere, SHare and expERience

Фокус на събитията от Нощта е темата за растителното здраве, обявено от ООН за 2020 г., която е насочена към бъдещето на планетата в контекста на опазването на растителния свят, екологията, ролята на растенията за здравето на хората, както и за икономиката, и много други сфери.

Ще ви очакваме и тази година на Европейска нощ на учените 2020 FRESHER на 27,28 и 29 ноември 2020 г. от 18.00 часа с интересни, забавни, весели и поучителни демонстрации, научни изложения, опити, игри, лекции и други занимания. 


За съжаление поради световната пандемия от Covid-19 Нощта ще се проведе онлайн, като централната програма ще се излъчи в социалните мрежи на проекта - https://www.facebook.com/ResearchersBG и в канала ни в You Tube -Европейска нощ на учените. 


Ситуацията с пандемията няма да ни позволи да бъде заедно физически, но онлайн събитието предоставя огромна възможност да гледате презентации, демонстрации и други много интересни активности в над 50 канала в социалните медии на партньорите в инициативата и да избирате най-интересните теми за Вас.


Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this