Посланици на наукаВсички подробноси за 

"Посланици на наука"

Подготвили сме нови гостувания на истински, вдъхновяващи, успели учени направо в класната ви стая в училище. Тези срещи ще подготвим заедно с вашите учители, затова имайте търпение – скоро ще разберете с кой учен ще се срещнете на живо (или онлайн). И не се притеснявайте – ще можете да задавате своите въпроси лично!  

Пандемията от Ковид-19 и продължителните периоди на дистанционно обучение направиха невъзможно физическото и много трудно виртуалното гостуване на учените в училищата. Но ние знаем колко важни и дори променящи живота са тези срещи и затова искаме да срещнем учените с тяхната най-искрена и любопитна публика дигитално, в удобно за децата време.

Подбрахме най-добрите видеа от дигиталната програма на Европейската нощ на учените 2020, които учителите биха могли да използват изцяло или частично в техните уроци, а децата да гледат и самостоятелно. Автори на видеата са както учени от университети и институти на БАН, така и млади хора, отдадени на ясното и разбираемо представяне на научно съдържание за деца.


Гидът с видеоресурсите може да бъде свален от тук.


Приятни срещи с науката и ако видеата са ви харесали, на YouTube канала Европейска нощ на учените може да откриете още много видеа, които да заинтригуват и малки и големи.
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this