София, 30 септември 2023 – В тазгодишната Европейска нощ на учените 2023, организирана в рамките на проекта SEARCH, знанието и науката се превърнаха в централния акцент за хиляди участници по цялата страна. Събитието вече е в миналото, но вълнението и емоциите, които споделяме, са още тук.

Всеки участник, всеки организатор и всеки партньор в тази година положиха огромни усилия и много любов, за да направят тазгодишната Европейска нощ на учените незабравима. Те вярваха в знанието и в това, че науката е пътят към преодоляване на невежеството, суеверията и страховете.

На този фестивал на науката и знанието, бяха представени над 30 локации в цялата страна. На някои от тях, хиляди посетители се потопиха в морето на знание и вълнение. На други, сърцата на учените и организаторите бяха изпълнени с радост и гордост, че успяха да вдъхнат интереса и любопитството на техните съмишленици.

Разгледйате нашия [непрекъснато нарастваш албум със снимки] (https://www.facebook.com/media/set/?vanity=ResearchersBG&set=a.830585208549245)! Това, което може да се улави с просто око, е огромната енергия, което всяко събитие генерира. Науката се оказа огромен магнит за хората, които дават свобода на присъщото си любопитство. А любоитството е огромна сила –  подтикнати от любопитството, хората се потопиха в земните недра, изследваха безкрайните дълбини на океаните, или дори заминаха на Луната. И мечтите за Марс, някога считани за недостижими, сега изглеждат по-близки от всякога.

В сборния албум със снимки, споделени от всички локации, можем да видим изключителната енергия, интерес и вълнение на всички, които участваха. Ние вярваме, че тази енергия ще продължи да ни води напред и да ни вдъхновява да постигаме все по-велики неща в името на науката и образованието.

Европейската нощ на учените 2023 по проекта SEARCH беше празник на знанието и ученето. С нетърпение очакваме следващата година, когато отново ще се потопим в света на науката и знанието заедно.

Благодарим на всички участници, организатори и партньори за този невероятен опит и успех!

Следете ни за повече новини и снимки на [нашата страница и в социалните медии] (https://www.facebook.com/ResearchersBG/).

Не забравяйте да станете част от нашата специална общност [Приятели на Европейската нощ на учените] (https://www.facebook.com/groups/2646885198775260)

Вълннувайте се с нас и нашите незабравими моменти [на нашата страница в Instagram] (https://www.instagram.com/searchbg2022/)

#ЕвропейскаНощНаУчените2023 #SEARCH #Наука #Знание

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this