🌌📚 Събитие в Асеновград за Европейската нощ на учените SEARCH 2023! 🌌📚

🏛 Място: Градска библиотека „Паисий Хилендарски“, Асеновград

📅 Дата: 29 септември 2023 г., 17:30 часа

Заповядайте на увлекателно пътешествие в света на бозайниците! 🦇🦗 В Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград, в рамките на Европейската нощ на учените 2023, ще се проведе уникална презентация на тема „Бозайници в пещерите у нас“.

Подготвената програма обещава да ви насочи към тайните на пещерния свят и да ви запознае с невероятното разнообразие от животни, населяващи тези скрити места. Изучаването на бозайниците в пещерите има съществено значение за нашето разбиране за биологичното разнообразие и защитата на тези екосистеми.

За да сте информирани за актуалната програма, [използвайте връзката]: https://fresher-researchersnight.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0/

Не пропускайте тази възможност да научите нещо ново и интересно и да се впуснете в света на науката. 🌍🔬

За повече информация и актуални новини за събитието, последвайте страницата на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ във Facebook: [https://www.facebook.com/libasenovgrad](https://www.facebook.com/libasenovgrad)

Научете се да цените красотата на науката и се присъединете към нас на 29 септември в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград! 🌟📖 #SEARCH2023 #Европейска_Нощ_на_учените #Бозайници #Наука

Научете повече за нашия партньор:

Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ – Поглед в света на книгите и културата 📚🏛

🌟 История и Мисия: Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ е най-голямата общодостъпна библиотека в община Асеновград. Нейната мисия е да бъде посредник между информацията и потребителите. Основната и функция е да събира, организира и предоставя за ползване библиотечно-библиографска информация, както и да извършва културна и образователна дейност. От 1982 година, библиотеката функционира в специално построена сграда в центъра на града. Идейният проект за строежа е изготвен от архитект Рачо Стоянов, а вътрешният облик е дело на архитект Браникова от гр. София. Изящното пано от мрамор и мозайка, изобразяващо фигурата на Паисий Хилендарски, е дело на асеновградския художник проф. Иван Кирков. Сградата е забележителна със своята архитектура, въздействащи пропорции и великолепен ансамбъл.

📚 Колекции и Ресурси: Библиотечните колекции на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ включват книги на български и чужди езици, периодични издания, ноти, албуми, аудио- и видеокасети, CD, DVD и други нетрадиционни носители на информация. Екипът на библиотеката се радва на дарения както от отделни граждани, така и от фондации, национални и международни институции. Общият фонд включва над 116 000 библиотечни документи.

💻 Технологичен Напредък: Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ предлага свободен достъп до интернет, осигурявайки така модерни средства за достъп до информацията. Също така, библиотеката разполага с компютърна мрежа, която поддържа междубиблиотечен обмен на информация, достъп до сводни каталози на други библиотеки, уеб-страници на институции, тематични портали и други ресурси. Потребителите могат да потърсят информация и услуги на електронния адрес: gbph.asenovgrad@gmail.com.

Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ представлява не само място за съхранение на знание, но и пазител на културното богатство на региона. Тя има за цел да насърчава образованието и четенето, като същевременно е връзка между миналото и бъдещето.

🔗 Свържете се с нас: Ако имате нужда от допълнителна информация или желаете да научите повече за Градска библиотека „Паисий Хилендарски“, може да се свържете с нас на следния електронен адрес: gbph.asenovgrad@gmail.com. Посетете сайта на библиотеката на адрес: https://libasenovgrad.com/

Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ – вашият прозорец към културното и образователно наследство! 📖🏛

#SEARCH2023 #Библиотека #Култура #Образование

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this