Здравейте, любознателни души и творчески умове!

Септември е месецът, в който науката и изкуството се събират, за да вдъхновят и обогатят нашия дух! На 29 септември 2023 г., България ще бъде част от грандиозното събитие „Европейската нощ на учените“. Тази инициатива променя взаимодействието ни с науката, като я представя в забавна и вълнуваща светлина.

Проектът SEARCH (Наука + Околна среда + Изкуство = Устойчивост) ще предостави на хората от над 25 населени места в България изключителни активности, които обединяват науката и изкуството. Под нашия покрив се обединяват партньори като: „София Тех Парк“ АД, Форум Демокрит, АгроБиоИнститут, Медицински университет – Пловдив, Медицински университет София, Технически университет София, Химикотехнологичен и металургичен университет, Университет по архитектура, строителство и геодезия, Национален природонаучен музей при БАН, Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН, Институт по океанология при БАН, Русенска търговско-индустриална камара, Български географски портал – Географ БГ и Иститут по биоразнообразие и екосистемни изследвания.

На този важен ден ще имате възможността да се срещнете с учени, да разгледате научни демонстрации, да участвате в експерименти и да се потопите в света на изкуството, свързан с околната среда. Дейностите ни ще ви провокират да помислите за значението на устойчивостта и науката за бъдещето на нашата планета.

Всяка наша активност е като нова страница в книгата на науката, чрез която показваме връзката между науката и реалния свят. Очакваме ви с нетърпение на 29 септември, за да се потопите в богатството на знанието и креативността.

Посетете нашата [уебстраница] (https://fresher-researchersnight.bg/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b0/) и научете повече за активностите, които ви очакват. Съвместно с нашите партньори, ще направим „Европейската нощ на учените“ незабравимо изживяване!

Екипът на проект SEARCH

#SEARCH2023 #ЕвропейскаНощНаУчените

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this