[Европейска нощ на учените 2023]( https://fresher-researchersnight.bg/)

 

С най-голямо удоволствие обявяваме, че на 29 септември 2023 г., Европейската нощ на учените – SEARCH 2023 ще превземе над 30 локации по цялата страна. Тази година се объркваме и се радваме за вашето участие в нашето научно приключение.

 

От Асеновград до Белоградчик, от Бургас до Варна, от Долна Митрополия до София и много други, науката ще се разкрива във всяко кътче на страната. Дори родопската теснолинейка Септември-Добринище ще бъде изпълнена с научна енергия.

 

Ако не можете да бъдете на място, не се притеснявайте. Ще имате възможност да сте с нас в реално време, следейки онлайн програмата на проекта, която ще бъде излъчвана на живо в YouTube канала и профила във Facebook на проекта от дигиталното студио на София Тех Парк – ClubHouse.

 

[Програмата на Нощта 2023] (https://docs.google.com/document/d/1O1-lsalU8258ZMON0VpEWTDuR0y-dThF/edit#heading=h.uztej9vev5qb) можете да изтеглите или да разгледате онлайн

 

Европейската нощ на учените е инициатива, която включва над 300 града в Европа и по света. В България, проектът SEARCH събира участници от цялата страна, финансиран от Европейския съюз. Нашият амбициозен проект цели да популяризира науката и научната дейност, като се фокусира върху ключови теми като: Science + Environment + Art = Resilience. Ние вярваме, че науката трябва да бъде достъпна и вдъхновяваща за всички, особено за подрастващите, като ги насърчава да разгледат възможностите за кариера в областта на научните изследвания.

 

Научни дейности и представянията на програмата на партньорите [можете да намерите в нашия блог]( https://fresher-researchersnight.bg/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/)

 

Тази година посетителите на различните локации в страната ще имат възможност да се включат в десетки презентации, демонстрации, лекции и срещи със стотици учени от цялата страна. Те ще ви разкажат за новостите в света на техните изследователски области и ще обяснят ролята на науката в ежедневието и важността й за опазването на околната среда.

 

Тема на събитията e обединена около [много важна тема], която вълнува цялото човечество. (https://fresher-researchersnight.bg/adaptation-of-humanity-to-change-europeanresearchersnight2023-search/)

 

Ключова тема на събитията през 2023 година е нашата адаптация към една от най-сериозните заплахи днес – промените в климата. Тези промени засягат всички региони по света и оказват въздействие върху много аспекти от живота на хората.

 

Информацията за това събитие достига до всички нас, благодарение на мрежата от [медийни партньори]( https://fresher-researchersnight.bg/mediapartners-europeanresearchersnight2023/).

 

SEARCH 2023 се реализира благодарение на основния ни отбор от 15 партньора, включително университети, научни институти, представители на индустрията и неправителствени организации, както и десетки асоциирани партньори от цялата страна. Организациите са подготвили специална допълнителна програма от събития в рамките на Нощта, която ще продължи няколко месеца. Планират се вълнуващи дейности в училища, конкурси, срещи с учени в изследователски институти и университети, както и събития на публични градски места, в музей, лаборатории и други образователни институции. Събитието „Европейска нощ на учените“ е подкрепено от Столична община, община „Казанлък“ и други институционални и медийни партньори.

 

Не забравяйте да ни последвате в социалните медии, като използвате хаштага #SEARCH2023, и да споделите вашите преживявания и снимки с нас.

 

[Социални медии]( https://www.facebook.com/ResearchersBG/)

 

С нетърпение очакваме да се видим на 29 септември и да сътворим заедно една незабравима Нощ на учените!

 

За повече информация, посетете [официалния уебсайт на SEARCH 2023]( https://fresher-researchersnight.bg/).

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this