🌍 Научете как науката подкрепя солидарността след природни бедствия! 🤝

Посетете Националния етнографски музей на 29 септември 2023 г. и се включете в Европейската Нощ на учените 2023 по проекта SEARCH. В този уникален ден ще научите как съчувствието и солидарността се превръщат в един от основните двигатели на възстановяването на общностите след природно бедствие.

Темата на тазгодишното издание на Европейската Нощ на учените 2023 по проекта SEARCH е „Адаптацията на човечеството към промените в климата“. Ще бъдете потопени в интригуващи дискусии и презентации, свързани с този актуален и важен въпрос.

Вижте какво ви очаква:

🔬 Бедствия, катастрофи и опитът на Българската армия – Разберете как военнослужещите помагат на населението при различни животозастрашаващи събития.

🌾 Храната на прехода в жизнения цикъл – Разгледайте как традиционните български представи отразяват адаптирането на човека към околната среда и климата.

🏛️ Научната дейност по опазване и социализация на културното наследство – Открийте научните изследвания, които се провеждат в областта на опазването на културното наследство и резултатите от тях.

🎮 Детската игра като средство за социална адаптация – Разберете как детската игра помага на децата да се адаптират към света около тях.

🌳 Научната дейност по опазване и социализация на културното наследство – Запознайте се с работата на секция „Антропология на народните изкуства и визуалните форми“ и научните изследвания в областта на опазването на културното наследство.

🌏 Пътища към устойчивостта – Изследвайте как природозащитничеството влияе на културата и отношението ни към околната среда.

Присъединете се към нас на 29 септември и се подгответе за научно приключение, което ще разшири знанието ви и ще ви накара да размислите за бъдещето на нашата планета.

📌 Къде? – Национален етнографски музей, София

📆 Кога? – 29 септември 2023 г.

🔗 Още информация:

[Facebook] Национален етнографски музей – Facebook страница

[WEBPage] (http://iefem.bas.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B5%D0%B9.html)

Не пропускайте това невероятно събитие, което ще промени начина ни на размишление за климатичните промени и адаптацията на човечеството! 🌿🌞

#Европейска Нощ на учените 2023 #SEARCH2023 #климатични промени #адаптация #наука
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this