🚂 Готови ли сте за невероятно научно приключение на релсите?

ЖП Линията Септември – Добринище – единствената функционираща ЖП линия с междурелсие 760 мм в България, се присъединява към Европейската нощ на учените 2023 по проекта SEARCH с уникално научно пътуване на 30 септември!

🔬 Наука на борда – пътниците по този изключителен маршрут ще имат възможността да се срещнат с млади учени, които ще им разкажат за своите научни изследвания и интересни открития по време на пътуването!

🌿 Открийте красотата на природата и уникалния път, който пресича Родопите, докато се запознавате с последните тенденции в науката.

🎫 Не изпускайте този уникален шанс! Закупете билет за теснолинейката Септември – Добринище и се присъединете към нас на 30 септември 2023 г. за научно пътуване, което няма да забравите!

Да се отправите на пътешествие с теснолинейката Септември-Добринище, представлява не само възможност за спокоен и живописен преход през Родопите, но и истинско научно приключение. Този железен път, със своите малки и живописни станции, е не само архитектурна забележителност, но и място с невероятна значимост за историята на българската железопътна инфраструктура.

Строена в началото на 20-ти век, линията на Родопската теснолинейка представлява исторически подвиг и инженерно постижение. Тя е първата и единствена, към днешна дата, функционираща железопътна линия в България, която работи на междурелсие от 760 мм. Този стандарт за разстояние между релсите я прави уникална в страната.

Теснолинейката преминава през села, планини и гори, предоставяйки на пътниците изключителна възможност да се потопят в природата и красотата на Родопите. През цялото пътуване през Родопите, пътниците ще имат възможността да се срещнат с млади и активни учени, които ще предоставят научни презентации и дискусии.

Интересното съчетание между естествената красота на пътя и научната образователност, прави този железопътен опит изключително ценен. Не само можете да насладите сетивата си с изумителни пейзажи, но и да се обогатите с нови знания и научни открития. Това уникално събитие предоставя възможност за научно обогатяване и развлечение в един плавен и красив път през Родопите.

Присъединете се към нас на 30 септември 2023 г., когато Родопската теснолинейка ще се превърне в платформа за научна образователност и приключение, в рамките на Европейската Нощ на учените 2023 по проекта SEARCH.

 

#SEARCH2023 #НаучноПътуване #РодопскаТеснолинейка #България #EuropeanResearchersNight
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this